Videospeler inladen...

A12 wordt volwaardige snelweg: kruispunten in Londerzeel en Aartselaar verdwijnen

De A12 wordt omgebouwd tot een volwaardige autostrade. Het licht werd op groen gezet om kruispunten met verkeerslichten te vervangen door op- en afrittencomplexen. Ter hoogte van Londerzeel en Aartselaar wordt de weg ingegraven. Dat laat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) weten. De werken in Londerzeel starten in 2021, in Aartselaar wordt gemikt op 2022.

De werken in Londerzeel zullen over drie jaar van start gaan. De snelweg wordt er een stuk lager gelegd en de bestaande kruispunten worden vervangen door een compact op- en afrittencomplex met een brug over de A12. Voor voetgangers en fietsers komt er een fietsbrug over de A12, daarnaast komt er ook nog een fietstunnel onder de Londerzeelsesteenweg. 

Volwaardige autosnelweg

De werken in Londerzeel zijn de eerste in een lange rij zegt minister Weyts. "We willen de A12 stap voor stap ombouwen tot een volwaardige autosnelweg. Nu is het eigenlijk een halve autosnelweg met verschillende gevaarlijke kruispunten. We willen dat nu fase per fase aanpakken. Daarom nu een eerste investering van 60 miljoen euro in Londerzeel".

In 2022 staan er gelijkaardige werken gepland voor Aartselaar. Ook daar verdwijnt de A12 in een sleuf. Op langere termijn moeten zo alle gevaarlijke kruispunten weggewerkt worden.

Vandaag vindt er in Londerzeel alvast een eerste infoavond plaats om het project voor te stellen aan alle geïnteresseerden. Wie zelf wil zien hoe de A12 er na de werken zal uitzien kan een kijkje nemen op de website londerzeelzuid.be.

Videospeler inladen...

Meest gelezen