Brugse graffitispuiters ontsnappen aan grote schadevergoeding

Twee Bruggelingen moesten voor de rechter komen omdat ze jarenlang van die graffiti gespoten hadden in onder andere Brugge, Gent, Oostende en Antwerpen. Er werden strengen straffen tegen hen gevraagd. Maar zover komt het niet. De ene Bruggeling gaat vrijuit omdat er geen bewijzen genoeg zijn. De andere werd enkel voor 8 graffititekeningen veroordeeld. Daarvoor krijgt hij 8 maanden cel met uitstel. Een schadevergoeding moet hi niet betalen.

Het opruimen van de graffiti heeft handenvol geld gekost. Het Vlaams Gewest eiste maar liefst 82.000 euro van de twee Bruggelingen. Dat zijn de kosten die gemaakt werden voor het opruimen van graffiti op verkeersborden en bruggen. Maar de twee Bruggelingen hebben geluk want van de rechter moeten ze die schadevergoeding niet te betalen.

Meest gelezen