"Brusselsesteenweg in Asse lijkt op publiek toilet"

De buurtbewoners aan de Brusselsesteenweg in Asse zijn de overlast van parkerende vrachtwagenchauffeurs beu. Het gaat vaak om Oost-Europese chauffeurs die er langere tijd parkeren, hun behoeften doen, afval achterlaten en voor onveilige situaties zorgen.

"De Brusselsesteenweg in Asse wordt vaak gebruikt als publiek toilet. Vrachtwagenchauffeurs komen er hun behoefte doen en zijn dan weer weg," zegt een buurtbewoner. Hij is de overlast beu.

"Vaak staan ze er wekenlang, komen terug uit Polen en zijn dan weer weg. Intussen nemen zij de parkeerplaatsen in van mensen uit de buurt die dan om bijvoorbeeld snel boodschappen te doen maar op het fietspad parkeren. Dat zorgt voor onveilige verkeerssituaties. Ze blokkeren bovendien vaak het zicht. Bovendien laten ze ook vaak hun afval achter en maken lawaai", zegt een andere buurtbewoonster. 

Boetes hebben geen zin

De buurtbewoners begrijpen niet waarom de gemeente geen actie onderneemt en geen boetes uitschrijft. Er is toch een parkeerverbod? "Dat klopt," zegt de woordvoerder van de politiezone AMOW, Fred Scrayen.

"Maar vaak heeft het niet veel zin om verkeersboetes uit te schrijven. Het gaat meestal om Oost-Europese chauffeurs van buitenlandse firma's die bovendien  in erbarmelijke omstandigheden werken. Die boetes worden meestal toch niet betaald."

Betonblokken en arceringen

"De gemeente Asse had voorgesteld om - op eigen kosten - betonblokken te plaatsen om het parkeren tegen te gaan maar het Gewest is daar niet voor te vinden."

"De Brusselsesteenweg in Asse is een gewestweg en de gemeente is dus met handen en voeten gebonden. Zolang het Gewest niet in actie schiet, beweegt er niets.  Het Gewest zou het eerst met arceringen willen proberen", zegt politiewoordvoerder Scrayen. "Maar of dat vrachtwagenchauffeurs gaat tegenhouden om er te parkeren?"

Meest gelezen