"Doe zoiets nooit meer! Doe dit nooit bij een vrouw! Oké?"

Journaliste Julia Guimaraes pikte het afgelopen zondag niet dat een supporter haar tijdens een rechtstreeks verslag een kus op de wang wilde geven. Guimaraes, die werkt voor de Braziliaanse tv-zender TV Globo, reageerde kordaat en wees de man in duidelijke bewoordingen terecht. Het voorval deed zich voor voor de aanvang van de wedstrijd tussen Japan en Senegal, die streden voor een plaats in de volgende ronde op het WK voetbal in Rusland.

Guimaraes foeterde, nadat de man zich in haar richting bewoog om haar te kussen: "Ik heb jou nooit de toestemming gegeven zoiets te doen. Nooit! Oké? Zoiets is niet vriendelijk. Zoiets is niet correct. Doe zoiets nooit meer. Doe dit nooit bij een vrouw. Oké? Heb respect voor haar." De man leek zich te verontschuldigen voor zijn handeling.

Op Globo Esporte reageerde Guimaraes nog op het voorval: "Het is niet de eerste keer dat me dit hier overkomen is. Ik voel het ook wanneer ze naar me kijken hier in Rusland. Of als ze me liedjes toezingen, in het Russisch. Ik versta niet wat ze zingen, maar ik voel de minachting. Ik vind het verschrikkelijk. Omdat ik er niets tegen kan doen."

"Dit keer heb ik geantwoord, omdat ik probeer te begrijpen waarom die kerel denkt dat hij dat mag doen. Het maakt me in ieder geval triestig."

Meest gelezen