Franstalig OCMW-raadslid in Wezembeek-Oppem stapt over naar WO Plus

Het Franstalige OCMW-raadslid Anne-Marie Servranckx uit faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem stapt over naar de Vlaamse eenheidslijst WO Plus. Bij de komende verkiezingen zal ze op de tweede plaats staan van de lijst die WO Plus indient voor de OCMW-verkiezingen.  

Deze lijst wordt aangevoerd door uittredend raadslid Frank Vandendael. Dat maakte WO Plus maandagavond bekend.

Bij de verkiezingen in 2012 was Anne-Marie Servranckx nog de lijsttrekker van de Franstalige eenheidslijst LB-Union voor het OCMW. In 2015 en 2016 was ze er overeenkomstig afspraken binnen LB-Union voorzitter van het OCMW. Ze had zich al wel een tijd afgescheurd van LB-Union en zetelde als onafhankelijke in de OCMW-raad.

WO Plus gaat volgens Vandendael naar de kiezer met een verruimde lijst en een programma voor alle inwoners van de gemeente "dat weg van communautaire spelletjes concrete antwoorden wil bieden aan mensen die het, al dan niet financieel, wat moeilijker hebben in onze maatschappij". "Anderstaligen zijn bij ons welkom en wij hopen dat nog anderen zich aansluiten."

Meest gelezen