Videospeler inladen...

Geen akkoord: minister van Justitie Geens en cipiersbonden lijnrecht tegenover elkaar

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en de cipiersbonden zijn na meer dan vier uur overleg uit elkaar gegaan zónder akkoord over de minimale dienstverlening. De staking in de gevangenissen is vandaag exact één week aan de gang. 

"Onmogelijk". Zo omschreven de bonden tijdens het overleg al de kans op een akkoord. En dat blijkt ook zo te zijn: het overleg tussen minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en de cipiersbonden is afgesprongen zonder akkoord over de minimale dienstverlening. Iedereen blijft op zijn eigen standpunt staan. 

"Iedereen heeft de argumenten aangehaald die we al kenden, maar we zijn geen stap dichter bij elkaar gekomen", zegt Gino Hoppe van de socialistische vakbond. "Ik heb de indruk dat de minister een beetje rond de pot draait en bij zijn stelling blijft om op te vorderen na 24 uur en dat is voor ons onbespreekbaar." Hoppe heeft het zelfs over een vertrouwensbreuk met de minister. Donderdag gaat het overleg verder, maar Hoppe ziet het weinig rooskleurig in. De bonden hadden al aangegeven dat ze verder zouden staken en de komende twee weken zou er elke dag in een andere regio gestaakt worden.

Ook minister Geens blijft bij zijn standpunt, maar is wel bereid om te luisteren. 

Meest gelezen