2014 Photothek

Herentalse leerlingen moeten met eigen laptop naar school

Voor de ouders van 150 leerlingen in een school in Herentals eindigt het schooljaar in mineur, zij kregen te horen dat hun kind vanaf volgend schooljaar geen computer meer kan gebruiken van de school.

De leerlingen van Campus Scheppersstraat van kOsh in Herentals moeten daar voortaan zelf een laptop meebrengen naar school. De school heeft zelf niet genoeg geld om een computer te kopen voor elke leerling. De laptop moet aangepast zijn aan de studierichting en voor de richting publiciteit kunnen de kosten oplopen tot 1800 euro. Veel te duur, vinden de ouders. Maar de school zal voor iedereen een gepaste oplossing proberen te vinden. "Als de ouders het niet kunnen betalen, is er een sociaal plan voorzien", zegt directeur Dirk Tormans. "Bij elke moeilijke financiële situatie worden de ouders uitgenodigd en gaan we samen kijken hoe we het betaalbaar kunnen houden. Zo zullen de ouders bijvoorbeeld de kans krijgen om een laptop te huren."

Dirk Tormans benadrukt dat niemand verplicht wordt om de voorgestelde laptop te kopen. Wie thuis al een laptop heeft, kan die ook gebruiken. Tenminste, als op die laptop de nodige software geïnstalleerd kan worden.

Meest gelezen