Honden bevrijd uit oververhitte wagen op parking van Hengelhoef

Op de parking van Hengelhoef in Houthalen-Helchteren zijn twee honden in beslag genomen. De honden zaten in een oververhitte bestelwagen en werden aan hun lot overgelaten.

De brandweer kwam ter plaatse om de dieren te bevrijden. Politie CARMA nam de honden in beslag en liet hen ophalen door het dierenasiel van Genk.

"Met deze temperaturen een hond in een auto laten zitten, dat doe je niet", zegt An Franssen van het dierenasiel in Genk. "De honden kunnen niet weg en de temperaturen lopen snel op." De eigenaar wordt opgespoord en zal een proces-verbaal krijgen voor inbreuk tegen de dierenwelzijnswet.

Tips

De komende dagen blijft het warm, dus is het belangrijk om extra voorzorgsmaatregelen te zijn. "Je kan zorgen voor extra schaduw en drinkwater of natte handdoeken", gaat Franssen verder. "Zij kunnen daar zelf niet voor zorgen, dus daarom moeten de baasjes dat doen, zodat ze niet oververhit raken."

Met dit warme weer krijgt het dierenasiel ook meer meldingen binnen. "Mensen zien dat honden extra hard hijgen en dan signaleren ze dat wel bij ons. Maar het gaat niet alleen over honden, ook over katten en andere dieren. de hitte speelt bij iedereen parten."

 

 

Meest gelezen