Videospeler inladen...

Hoofdredacteur De Telegraaf na aanslag: “Wij laten ons niet intimideren”

“Wij laten ons niet intimideren”, zegt de hoofdredacteur van de Nederlandse krant De Telegraaf in een interview aan VRT NWS. Vannacht is in Amsterdam een bestelwagen op het gebouw van de krant ingereden. Er vielen geen gewonden. De krant spreekt van een aanslag. Wie er achter de aanslag zit en of er een verband bestaat met wat de krant heeft geschreven is nog niet bekend. 

“Je kan wel spreken van een aanslag”, zegt de hoofdredacteur van de Nederlandse krant Paul Jansen. “De achtergrond is op dit moment onduidelijk. Het is onderdeel van het politieonderzoek,” gaat Jansen verder.

“Het is duidelijk dat De Telegraaf een uitgesproken krant is. Het is een krant met zeer goede journalisten en onderzoeksjournalisten die bijvoorbeeld veel schrijven over de georganiseerde misdaad. Dan ga je wel eens op tenen staan en dat kan mensen boos maken. Maar welk verband er precies bestaat tussen wat wij geschreven hebben en wat er nu is gebeurd, dat is allemaal onderdeel van het politieonderzoek. Wij weten nog niet wie er achter zit.” 

Welk verband er precies bestaat tussen wat wij geschreven hebben en wat er nu is gebeurd, vormt allemaal onderdeel van het politieonderzoek. 

Paul Jansen

Verder zegt de hoofdredacteur dat er zal nagegaan worden hoe de veiligheidsmaatregelen ter plekke verbeterd kunnen worden. En er zou volgens hem ook landelijk bekeken kunnen worden of er meer maatregelen noodzakelijk zijn om de media te beschermen.

"Wij laten ons niet de mond snoeren"

De journalisten van De Telegraaf zijn onder de indruk van het hele gebeuren. “Het is gek om zelf het onderwerp van het nieuws te zijn. Meestal schrijf je over anderen. Maar dit maakt indruk door het grove karakter van het geweld", aldus Jansen.

“Tegelijkertijd bespeur ik bij mezelf en bij mijn collega’s een enorme motivatie om juist door te gaan. Wij laten ons echt niet de mond snoeren. We zullen vandaag, en morgen in de krant, alle moeite doen om goede stukken te schrijven. En duidelijk te maken aan de mensen die dit hebben gedaan dat wij ons niet laten intimideren", besluit Jansen. 

Meest gelezen