AFP or licensors

Instagram trekt sneller nieuwe gebruikers aan dan Facebook

Instagram werd in 2012 overgenomen door Facebook, dat er toen 1 miljard dollar voor betaalde. Nu is Instagram, mocht het een zelfstandig bedrijf zijn, al het honderdvoudige waard. De fotoapp trekt ook sneller nieuwe gebruikers aan dan Facebook zelf.

De populaire app waar massaal foto's worden gedeeld, heeft de voorbije maand de kaap van 1 miljard gebruikers overschreden. Facebook heeft ruim 2,2 miljard gebruikers. Daarmee blijft het het grootste sociale media-platform.  Bloomberg verwacht wel dat ook Instagram over 5 jaar meer dan 2 miljard gebruikers heeft.

Instagram is erg aantrekkelijk voor adverteerders, omdat het publiek dat op Instagram zit, jonger is dan Facebook. Bovendien is Instagram op dit moment  een merk dat beter gepercipieerd wordt dan het moederbedrijf Facebook. Zo laten tieners tussen de 13 en 17 jaar Facebook voor wat het is en trekken ze massaal naar Instagram, berekende het Amerikaanse instituut Pew Research Center onlangs nog. In ons land gebruiken elke maand 3 miljoen mensen Instagram actief.

Nog maar enkele dagen geleden lanceerde Instagram 'IGTV'. Een optie in de app om lange video's te uploaden. Daarmee gaat Instagram de concurrentie aan met videoplatform YouTube.