Videospeler inladen...

Laatste "Bee Gee" Barry Gibb tot ridder geslagen

Barry Gibb, de enige nog levende broer van de band de Bee Gees, is door de Britse kroonprins Charles geridderd.

“Knight Fever, schrijft de Britse pers over de kersverse ridder. Een woordspeling met “Night Fever”, een van de grote hits van de groep Bee Gees. Die bestond uit de broers Maurice, Robin en Barry Gibb. Barry is de enige overlevende broer. Op de ceremonie in Buckingham Palace in Londen bracht hij hulde aan zijn familie: “Zonder mijn broers stond ik hier niet; ik hoop dat ze merken wat er hier gebeurt.”

Barry Gibb is 71. Hij werd niet door koningin Elisabeth, maar door kroonprins Charles tot ridder geslagen, wegens zijn muzikale verdienste en zijn inzet voor goede doelen.

vlnr: Maurice, Robin en Barry Gibb
AP2008

De Bee Gees met hun typische falsetstemmen hadden grote hits als “Staying alive”, “Jive Talkin” en “Massachusetts”.  De broers Gibb werden geboren op het eiland Man, groeiden op in Australië en keerden in de jaren 60 terug naar Groot-Brittannië. Barry Gibb treedt nog altijd op.

Meest gelezen