Harold Versteeg

Man die door geurhinder vliegtuig noodlanding deed maken, is overleden

De man die door geurhinder eind mei een vliegtuig een noodlanding deed maken, is overleden. Dat melden Spaanse media. De man zou overleden zijn aan een zeldzame infectie die ook de oorzaak was van de geur.

Een Boeing 737 van het Nederlandse Transavia die eind mei op weg was van het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria naar de luchthaven van Schiphol, in Amsterdam, moest eind mei een noodlanding maken in het Portugese Faro. Reden: door één stinkende passagier aan boord moest de vlucht onderbroken worden.

De geurhinder van de man zou enorm geweest zijn. "Verschillende passagiers werden ziek en moesten zelfs overgeven", vertelde een van de passagiers toen aan VRT NWS. "Uiteindelijk werd de man een tijdlang naar het toilet verplaatst omdat de stank niet te harden was."

De man is nu volgens Spaanse media overleden. Vermoedelijk door een infectie die indertijd ook de geurhinder heeft veroorzaakt. Na de noodlanding zou hij in een coma beland zijn. Volgens Spaanse media was de man een in Rusland bekende muzikant die aan een zeldzame ziekte leed.

Meest gelezen