usage worldwide

NAVO-top inspireert vredesbeweging tot menselijke ketting in Jubelpark

De vredesbeweging Agir Pour La Paix wil op 11 juli een menselijke ketting vormen rond het Brusselse Jubelpark. De 29 staatshoofden en regeringsleiders van de NAVO-landen nemen er dan in het vernieuwde Museum Kunst & Geschiedenis, het vroegere Jubelparkmuseum, deel aan een galadiner. De NAVO-top vindt op 11 en 12 juli plaats.

"Agir Pour La Paix roept alle personen, groepen en bewegingen op om actie te voeren voor de vrede en op hun eigen manier geweldloze actie te voeren naar aanleiding van de top", schrijft de vereniging maandag in een persbericht. Het zit haar hoog dat een "openbaar museum met culturele functie" gebruikt wordt voor het diner van de NAVO-leiders. "We hopen dat de leiders van deze moorddadige organisatie aan de deurmat het bloed van hun schoenen vegen voor ze het museum binnengaan", klinkt het.

Meest gelezen