Opmerkelijke carrièreswitch: procureur van Halle-Vilvoorde wordt nieuwe ziekenhuisdirecteur

Thierry Freyne, de procureur van Halle-Vilvoorde, wordt de nieuwe ziekenhuisdirecteur van het AZ Jan Portaels in Vilvoorde. Een opmerkelijke carrièreswitch: Freyne heeft meer dan twintig jaar ervaring binnen justitie. Vanaf oktober neemt hij zijn nieuwe functie op.

Méér dan 20 jaar ervaring heeft Thierry Freyne in de justitiewereld, maar vanaf oktober slaat hij een volledig andere weg in. Hij maakt de overstap naar de ziekenhuiswereld, waar hij het algemeen ziekenhuis in Vilvoorde zal leiden. 

Van onderzoeksrechter in de zaak Kitty Van Nieuwenhuysen tot jarenlang procureur in Halle Vilvoorde

De carrière van Freyne begon in 1997 toen hij zijn driejarige stage bij de Brusselse rechtbank aanvatte. Van 2000 tot 2008 was hij onderzoeksrechter. Hij raakte bekend als de onderzoeksrechter die de moordenaars van Kitty Van Nieuwenhuysen arresteerde. De politieagente werd in 2007 doodgeschoten door overvallers. 

Het was één van zijn laatste onderzoeken, want een jaar later stapt hij over naar het parket-generaal van Brussel. In 2011 werd hij het hoofd van het Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en Verbeurdverklaring (COIV). Daar bleef hij tot hij in 2014 de eerste procureur werd in het - toen - gloednieuwe gerechtelijke arrondissement Halle-Vilvoorde

En nu verhuist hij dus naar het ziekenhuis. 

Freyne: "Een grote stap"

Volgens de raad van bestuur van het ziekenhuis was Freyne de ideale kandidaat.“Wij appreciëren ten zeerste Thierry Freyne’s klemtoon op resultaten, kwaliteit, overleg en samenwerking met stakeholders. Met zijn sterke persoonlijkheid, dossierkennis en visieontwikkeling, alsook door zijnaffiniteit met de regio en de diverse bevolking die Vilvoorde en omstreken rijk is, past hij uitstekend in onze organisatie", klonk het. 

Freyne zelf spreekt van "een grote stap".  “Ik verlaat een organisatie waarin ik nauw en fantastisch heb samengewerkt met mijn collega’s, de politie, de burgemeesters van Halle-Vilvoorde, de gouverneur en zijn team, en andere stakeholders.” Hij wil vooral inzetten op de nieuwe technologische ontwikkelingen en op het nieuwe ziekenhuisnetwerk.

Meest gelezen