Politiehond probeert agent te "reanimeren"

Tijdens een demonstratiemoment van de politie van Madrid vorige week ging een van de agenten door de benen en veinsde een hartstilstand. Gelukkig was Poncho in de buurt. De politiehond, inclusief een waarschuwingslicht op de rug, zette zich zonder verpinken aan een reanimatie. De massage werd afgewisseld met het luisteren naar de adem van het slachtoffer. Nadat de Madrileense politie de beelden op haar Twitteraccount geplaats had, gingen die snel viraal. Ze werden intussen al bijna 2,5 miljoen keer bekeken.

Of de handeling van Poncho uiteindelijk levens kan redden, blijft de vraag. Toch omschreef de politie Poncho’s daad als "heroïsch, omdat hij geen moment aarzelde om het leven van de agent te redden en de reanimatie op een meesterlijke manier toepaste." Er nog aan toevoegend: "De hond is het enige wezen in de wereld dat meer van je zal houden dan van zichzelf."

De reacties op Twitter waren hoofdzakelijk lovend, al zagen een aantal de hond wel erg genietend kwispelen met zijn staart, waaruit ze afleidden dat het voor Poncho allemaal maar een spelletje was. Zo was er onder meer te lezen: "That is not CPR. It’s just a stupid dog jumping on a person." Anderen deden de handelingen van Poncho dan weer af als "een circusact".

Meest gelezen