Videospeler inladen...

Jongeren gooien met stenen naar treinen in Brussel: treinverkeer zwaar verstoord geweest

Het treinverkeer in het hele land heeft een hele avond hinder ondervonden omdat er een uur lang geen treinen konden rijden tussen Brussel-Noord en Schaarbeek. Dat kwam omdat jongeren vanop een brug stenen hadden gegooid naar de treinen. Een hele avond waren er nog problemen op verschillende treinen.

Het treinverkeer werd rond 18.40 uur volledig stilgelegd tussen Brussel-Noord en Schaarbeek. "Jongeren gooiden vanop een brug op de Lambermontlaan stenen naar het passerende treinverkeer", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS.

Volgens de politie konden de jongeren één trein raken, maar het is nog niet duidelijk hoe zwaar de schade is. Er is voorlopig niemand opgepakt. 

Grote problemen

Door de problemen tussen Brussel-Noord en Schaarbeek kwamen ook heel wat andere lijnen in de problemen. Onder meer op de lijn Brussel-luchthaven, Brussel-Leuven en Brussel-Antwerpen waren er zware vertragingen of lag het verkeer stil.

Rond 19.50 uur kon het treinverkeer opnieuw hernemen. Al waren er nog een hele avond gevolgvertragingen.

Meest gelezen