Boven: Koning Boudewijnstadion Brussel en stadion Dortmund, Onder: stadion Berlijn en Kaliningrad.

Met de auto naar de Rode Duivels in Kaliningrad? Google en Hajo Beeckman wijzen de weg (en geven tips)

Nu donderdag spelen de Rode Duivels op het WK tegen Engeland. De wedstrijd vindt plaats in Kaliningrad, zo'n 1.500 kilometer van Brussel en dus volgens sommige fans goed te doen met de auto. Google lanceert daarom de Route du Foot: een tocht van Brussel naar Kaliningrad via enkele iconische voetbalstadions. 

Na de overwinning tegen Panama en Tunesië kijken heel wat Belgen reikhalzend uit naar de wedstrijd van nu donderdag tegen Engeland. Geplaatst voor de achtste finales zijn de Rode Duivels nu al, maar de komende match zal wel bepalen tegen welke landen ze het verder in het WK moeten opnemen. 

2.400 Belgen

Zeker 2.400 Belgen hebben een ticket gekocht voor de wedstrijd van nu donderdag, zegt de Voetbalbond. En dan zijn er wellicht nog mensen die een ticket hebben gekocht waar de Voetbalbond geen weet van heeft. Een deel van hen kiest voor de auto, aangezien Kaliningrad in het westen van Rusland ligt.

Google lanceert daarom vandaag de Route du Foot: een tocht met tussenstopts aan de "grootste, mooiste en meest iconische stadions tussen het Brusselse Koning Boudewijnstadion en Kaliningrad".

De tocht brengt reizigers langs Signal Iduna Park in Dortmund, het Olympiastadion in Berlijn en het INEA Stadion en PGE Arena Gdańsk in Polen.

En die tussenstops zijn belangrijk, zegt VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman. "Om de concentratie achter het stuur optimaal te houden, is rusten absoluut nodig. Als dat dan bijvoorbeeld kan bij het Westfalenstadion van Borussia Dortmund, dan is dat mooi meegenomen."

De tocht zelf is over het algemeen goed te doen, zegt Beeckman. "Je kan vrij vlot rijden tot in het midden van Polen, maar daar stoppen de snelwegen wel. Zo moet je een paar honderd kilometer over secundaire wegen rijden. Op zich is het te doen in twee dagen, maar als je echt comfortabel wil reizen, dan zou je best drie dagen uittrekken."

5 tips van Hajo Beeckman om veilig naar Kaliningrad te rijden

  1. Vertrek goed uitgerust, dat is echt "tip numero uno". 
  2. Stop om de twee uur even om de benen te strekken of de ogen wat rust te geven.
  3. Doe even een powernap van een kwartier als je je moe of slaperig voelt. Ga daarvoor zo snel mogelijk naar een veilige stopplaats. 
  4. Sloten koffie drinken, helpt niet. Al kan je natuurlijk wel een koffie drinken tijdens een geplande stop. 
  5. Eet niet te zwaar en drink uiteraard geen alcohol. In Rusland heerst er bovendien een absolute nultolerantie voor drinken achter het stuur. 

Meest gelezen