15 Gallowayrunderen ontsnappen in Dilsen-Stokkem

In het natuurgebied Bichterweerd tussen Elen en Rotem zijn gisteravond 15 gallowayrunderen uitgebroken. Natuurpunt weet niet goed hoe ze de dieren nu moeten vangen.

Natuurpunt vermoedt dat de runderen in paniek zijn gaan lopen voor loslopende honden.  Het gebied waar ze grazen is omheind, maar de omheining was niet bestand tegen de paniekerige beesten.

Geen sinecure

Ze zijn al op verschillende plaatsen gesignaleerd en het wordt geen sinecure om ze allemaal terug op hun plaats te krijgen. Een eerste poging om de dieren terug te drijven is gisteren mislukt.

Natuurpunt bekijkt nog wat ze kunnen doen want voor de veiligheid moeten ze snel terug achter een omheining zegt Jemp Peeters: "Vanmorgen hebben ze op een fietspad gestaan. Als er dan auto's aan hoge snelheid voorbijrijden is een ongeluk snel gebeurd." 

Feest

Het is wel feest voor hen nu ze ontsnapt zijn. Volgens Jemp Peeters van Natuurpunt doen ze zich tegoed aan allerlei lekkers, maar alleen al door hun omvang veroorzaken ze schade: "Ze lopen door de maïsvelden uit, door aangeplante boomgaarden, aardappelvelden... En dat eten ze dan allemaal op."

Meest gelezen