BELGA/VERGULT

Geen mosselen op het menu in Holsbeek door vliegenplaag?

In bepaalde buurten van Holsbeek en Tielt-Winge heerst er een vliegenplaag. Die plaag is zo erg dat kok Hans Meus, broer van Jeroen Meus, overweegt om geen mosselen op zijn menukaart te zetten.

De afgelopen dagen is het aantal vliegen in de buurt van Sint-Pieters-Rode bij Holsbeek niet meer te tellen. De gemeente kreeg verschillende klachten binnen en ook Hans Meus is ten einde raad. "Het is een echte plaag. Ik heb intussen een klacht ingediend bij de milieu-inspectie want op deze manier wordt het mosselseizoen voor mij een ramp. Er zijn hier nu al zoveel vliegen dat ik serieus overweeg om straks geen mosselen te serveren, want die trekken nog eens extra vliegen aan."

Veehouder

Toch hoeft het waarschijnlijk niet zo ver te komen. Want na klachten van het gemeentebestuur is de Vlaams milieu-inspectie op onderzoek gegaan en die heeft de bron van de vliegenplaag gevonden. Het gaat om een kalverbedrijf in de buurt van het kasteel van Horst. Brigitte Borgmans bevestigt dat de situatie er ernstig is."Er is werkelijk een explosie van vliegen vastgesteld. Mogelijk komt dat door het reinigen van de stallen. We hebben de veehouder nu verplicht om hier iets aan te doen, en daarvoor een gespecialiseerd bedrijf onder de arm te nemen".

Meest gelezen