De uitgebrande vluchtauto.

Nederlandse politie vindt vermoedelijke vluchtauto van verdachten aanslag Telegraaf terug

De politie van Amsterdam heeft een brandende Audi bij een oprit van een autoweg gevonden die gisteren waarschijnlijk gebruikt is als vluchtauto na de aanval op de Telegraaf. Bij die aanval op de redactiekantoren van de Nederlandse krant, gisterenochtend, reed een bestelbusje in op de hoofdingang waarna een verdachte het busje ook in brand stak.

Vanmorgen vroeg, rond 4 uur, was er volgens de politie een harde knal te horen in de buurt van de oprit Volendam-Hengelo op de autoweg A10.  Daarna vond de politie een brandende Audi op een nabijgelegen parkeerplaats. Speurders gaan ervan uit dat het gaat om de auto waarmee de verdachten gevlucht zijn na de aanslag op de krant de Telegraaf gisterenochtend.

Gisterenochtend reed een bestelbusje twee keer in op het glazen kantoorgebouw van de Telegraaf. Daarna stapte een verdachte uit en gooide iets in de koffer van het bestelbusje waardoor die vuur vatte. Op videobeelden is te zien dat de chauffeur van de bestelwagen erna wegrende en instapte bij een andere verdachte in een vluchtauto.

Op de voorpagina van de Telegraaf vanmorgen prijkte trouwens een foto van het bestelbusje en de aangerichte schade na de aanval op hun redactie. In grote letters kopte de krant: "Wij zwijgen nooit!" en in haar commentaar noemt de krant de aanslag een "regelrechte aanval op de pers". De Telegraaf neemt aan dat de aanval er kwam omdat journalisten vaak schrijven over criminele milieus.

Meest gelezen