Nieuwe kleuterschool voor Werchter

In Werchter krijgt de gemeentelijke basisschool De Kameleon een nieuwe kleuterschool. De bouw kan al in augustus starten.

Het schepencollege heeft voor het project de nodige vergunningen gegeven. De kleuters krijgen een volledig nieuwe school. "Er komen nieuwe klaslokalen, een vernieuwde leraarskamer, een speelplaats en een eetzaal met keuken", zegt schepen van Onderwijs Dirk Jacobs (CD&V). 

Het project kost zo'n 2,6 miljoen euro. Het gemeentebestuur heeft een subsidiedossier ingediend bij de Vlaamse Overheid. De nieuwe kleuterschool zou klaar moeten zijn voor de eerste schooldag van de kleuters in september 2019.

Buitenschoolse kinderopvang

In het nieuwe gebouw is ook plaats voorzien voor de buitenschoolse kinderopvang. "In de nieuwe gebouwen komt ook de voor-en naschoolse kinderopvang samen met Stekelbees. Het wordt dus een multifunctioneel gebouw. Zo wordt de oppervlakte maximaal gebruikt", aldus Dirk Jacobs. 

Ook de lagere school van De Kameleon wordt momenteel al gerenoveerd. De school heeft het afgelopen jaar een nieuwe elektrische installatie en nieuw sanitair gekregen. 

 

 

Meest gelezen