Archieffoto

Nieuwe plofkraak, dit keer in bpost-kantoor in Bergen

Er is afgelopen nacht een nieuwe plofkraak geweest. Dit keer lieten dieven een geldautomaat ontploffen in een bpost-kantoor in Hyon, een deelgemeente van Bergen. Dat meldt het parket van Bergen, dat zo een bericht van RTBF bevestigt. De daders zijn nog niet gevat.

Volgens het parket vonden de feiten plaats in het holst van de nacht, om 2.19 uur. De plofkraak zou het werk zijn van drie personen. Er werd een buurtonderzoek opgestart en twee getuigen werden ondervraagd. Er werd eveneens een gerechtelijk onderzoek opgestart.

De Franstalige omroep RTBF meldt, op gezag van de politie van Bergen, dat de gestolen bankbiljetten onbruikbaar zouden zijn. Volgens de Franstalige openbare omroep zou de plofkraak uitgevoerd zijn met gasflessen.

Zelfde bende?

De kraak zou volgens de RTBF mogelijk het werk zijn van dezelfde bende die de afgelopen weken al verschillende keren heeft toegeslagen in onder meer Boechout, Lummen, Lommel en Seneffe. Dat nieuws werd echter nog niet bevestigd.

De afgelopen anderhalve maand waren er plofkraken in Tielt-Winge, Kinrooi, Buggenhout, Boechout, Lummen, Lommel en Seneffe. In verband met de plofkraak werd een schepen uit Lommel opgepakt, in verdenking gesteld, maar vrijgelaten.

Meest gelezen