Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Nog altijd geen akkoord bij Duitse regering over aanpak migratie

De coalitiepartijen in de Duitse regering hebben na urenlang overleg nog altijd geen akkoord bereikt over welke migratiepolitiek het land moet volgen.  Het CDU van bondskanselier Angela Merkel staat vooral onder druk van haar coalitiepartner CSU om de grenzen dicht te houden voor nieuwe migranten.

De drie politieke partijen in de Duitse federale regering zaten afgelopen nacht urenlang samen om een akkoord te bereiken over welke koers Duitsland moet volgen in het migratievraagstuk. Het christendemocratische CDU van bondskanselier Angela Merkel ligt al weken op ramkoers met het CSU, zijn Beierse zusterpartij en coalitiepartner.  Die andere coalitiepartner, het sociaaldemocratische SPD, houdt zich eerder op de vlakte. Horst Seehofer, de sterke man bij het CSU en tegelijk ook minister van Binnenlandse Zaken, wil wel een strenger beleid waardoor vluchtelingen en migranten sneller teruggestuurd worden bij controles aan de Duitse grenzen. Voorlopig gaat Angela Merkel daar nog niet volledig mee akkoord en hoopt ze binnen Europa daarover eerst een akkoord te vinden.

Verzoenende taal, maar nog geen akkoord

Volgens de Duitse pers klinkt de taal tussen het CDU en CSU al wat verzoenender, maar zijn er wel nog geen concrete resultaten geboekt. Volker Kauder, een belangrijke CDU-lid, zegt dat er nog bijkomende gesprekken nodig zijn: "Het gaat niet om een klein thema, maar om een wezenlijk en belangrijk deel van onze regeringsafspraken en daarover moeten we een gedeelde visie ontwikkelen."

Meest gelezen