"Ook al lijkt het plezant, dit dansje voor een moskee is oneerbiedig"

Het lijkt een onschuldig dansje voor een moskee in Sabah, de op één na grootste staat van Maleisië, maar dat is het alleszins niet voor de plaatselijke bevolking. De gewaagde dansbewegingen in korte broek en topje worden de toeristen niet in dank afgenomen, zeker niet nu het filmpje ervan viraal gaat. De verantwoordelijken van de moskee willen althans tijdelijk geen toeristen meer ontvangen omwille van dit "onaanvaardbare gedrag". Ook de plaatselijke minister van Toerisme vindt dat de toeristen beboet moeten worden.

Het begon allemaal met dit filmpje, dat sinds afgelopen weekend veelvuldig op sociale media gedeeld en besproken werd. De beelden werden gemaakt in Kota Kinabalu:

Minister van Toerisme Christina Liew op nieuwswebsite Asia One: "We hebben besloten om de 2 toeristen niet gerechtelijk te vervolgen, omdat ze meer dan waarschijnlijk de impact van hun daden niet ingeschat hebben. Wat niet betekent dat we hen niet willen identificeren en een boete geven. Zodat we hen ook kunnen uitleggen dat hetgeen ze gedaan hebben misschien voor hen plezierig is, maar eigenlijk oneerbiedig en niet gepast is in Sabah. En zeker niet op plaatsen die heilig zijn."

"Maar ook de touroperator, die de toeristen naar deze moskee bracht, gaat niet vrijuit en ook hem willen we een boete opleggen. Hij mag ons uitleggen waarom hij dat dansen voor de moskee toegelaten heeft. En of hij hen gezegd heeft wat ze daar wel en wat ze daar niet mogen doen. Het is hun taak toeristen daarover te informeren."

Meest gelezen