Videospeler inladen...

Opnieuw olifantje gestorven in Planckendael

Voor de derde keer in een maand tijd is in het dierenpark van Planckendael een olifant gestorven. Dat meldt de dierentuin. Tarzen was een babyolifant van 11 weken oud en is gisteren gestorven. Eind mei overleed onverwacht olifant Qiyo. De moeder van Kai Mook, Phyo Phyo had een zwaar nierprobleem en overleed begin juni.

In de zoo van Planckendael is opnieuw een olifant gestorven, de derde keer in een maand tijd. Gisterenavond overleed babyolifant Tarzen. Bij zijn geboorte op 11 april was hij al bijzonder fragiel, door de zwakke gezondheid van zijn moeder Phyo Phyo, die begin juni overleed.

Olifant Tarzen kreeg de afgelopen maanden, al voor de dood van zijn moeder, een papfles om sterker te worden. Door de voortdurende en niet aflatende zorg van de verzorgers waren er de afgelopen weken positieve signalen in zowel gewicht als gedrag.

Gisteren zakte het olifantje echter vrij plots door zijn pootjes en kwam niet meer recht. Ook de tussenkomst van een dierenarts mocht niet meer baten. Tarzen is in slaap gevallen en niet meer wakker geworden.

Meest gelezen