Videospeler inladen...

Treinverkeer opnieuw tijdje onderbroken door jongeren die stenen gooien naar treinen

Het treinverkeer in en rond Brussel is opnieuw verstoord. Net als gisteren hebben in Schaarbeek opnieuw jongeren met stenen gegooid naar voorbijrijdende treinen. Dat bevestigt de NMBS aan VRT NWS. De politie is ter plaatse gekomen, maar trof er niemand aan. Wie vanavond nog de trein neemt, moet rekening houden met vervolgvertragingen. Minister van Binnenlandse Zaken Jambon wil strenge straffen voor de vandalen.

Om kwart voor 20 uur vanavond is het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek onderbroken. Volgens de NMBS hebben jongeren vanop een brug met stenen naar voorbij rijdende treinen gegooid. De politie is ter plaatse gekomen en heeft net als gisteren niemand aangetroffen.

"Het gaat om dezelfde plaats als gisteren", bevestigt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman aan VRT NWS. "Na 20 minuten is het treinverkeer hernomen." Treinreizigers houden het best rekening met vervolgvertragingen.

Lees verder onder de foto

© Tom Van de Weghe

Gisteren is iets vroeger op de avond hetzelfde gebeurd. Toen zijn op dezelfde plaats ook treinen beschadigd door jongeren die met stenen gooiden. Het treinverkeer was toen een uur lang onderbroken. Een pak langer dan vandaag dus. De hinder was daardoor ook groter. Het einde van de avondspits is gisteren in de soep gelopen. Veel pendelaars zijn met lange vertragingen thuis geraakt.

Jambon: "Strenge straf"

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) laat op Twitter weten dat vandalen die gepakt wordne, een "strenge straf" moeten krijgen.

Meest gelezen