Dit weekend openingsweekend van zwembad Eeklo... maar zwemmen kan pas vanaf half juli

Het nieuwe zwembad van Eeklo heeft dit weekend z'n grote openingsweekend. Maar daarna is het toch nog wachten tot zeker half juli voor er echt gezwommen kan worden in het nieuwe bad. Want er sijpelt nog water in de kelder en dat moet eerst opgelost zijn, zegt burgemeester Koen Loete.

Het zwembad opent komend weekend, maar het gaat dus om een tijdelijke opening. Het zwembad gaat daarna weer dicht. "Er zijn nog punten die afgewerkt moeten worden en de beweegbare vloer veroorzaakt nog een klein lekje. We willen zeker zijn dat als het gebouw opgeleverd wordt, het ook honderd procent in orde is. Want het gaat om een grote investering." Meer dan 40 sportclubs wachten vol ongeduld tot het zwembad open gaat. Waterpoloclub MZV bijvoorbeeld kan door de nieuwe beweegbare vloer weer in de hoogste klasse competitie spelen. 

Het nieuwe zwembad krijgt de naam "Verbauwenbad", naar Herman Verbauwen. Herman Verbauwen nam in de jaren zestig deel aan de Olympische Spelen en na zijn zwemcarrière richtte hij in Eeklo de Meetjeslandse Zwemvereniging op.

Meest gelezen