Sport Vlaanderen sluit zwembad van Hofstade

Sport Vlaanderen sluit op 1 januari 2019 het zwembad van Hofstade, Zemst. Het zwembad is dringend toe aan vernieuwing, maar de kosten voor een renovatie zijn te hoog. 

Het zwembad van Hofstade kampt met heel wat mankementen: er is betonrot en de brandveiligheid moet verhoogd worden. Maar de renovatiewerken zijn te duur en daarom sluit het zwembad definitief de deuren op 1 januari 2019.

Bram Luyten, de verantwoordelijke van Sport Vlaanderen Hofstade, bekijkt of het oude zwembad kan dienen voor andere sporten: "We denken aan een boulderklimzaal, een skatehal of een freerunningparcours. En we hebben een studie besteld om de haalbaarheid van een nieuw zwembad te bekijken."

Voor het zwembadpersoneel wordt binnen Sport Vlaanderen naar een nieuwe job gezocht. 

Meest gelezen