Videospeler inladen...

Trump feliciteert Romney na overwinning voorverkiezing Senaat

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet Mitt Romney gefeliciteerd met zijn overwinning in de Republikeinse voorverkiezingen in de staat Utah. Romney, ooit zelf een presidentskandidaat voor de Republikeinen, is nu favoriet om in november de senaatszetel in Utah binnen te rijven.  Toch blijft Romney kritisch tegenover het beleid van Trump.

"Een grote en overtuigende overwinning van Mitt Romney. Gefeliciteerd! Ik kijk ernaar uit om samen te werken, er is zoveel goeds te doen. Een fantastische en liefdevolle familie is op weg naar Washington D.C." , schrijft Donald Trump in een tweet.

Opvallend, want Romney liet zich eerder al heel kritisch uit over Trump die hij onder andere een 'nepfiguur' en 'fraudeur' noemde. 

Mitt Romney was ooit al gouverneur van de staat Massachusetts en is nu de favoriet om in november de senaatszetel in Utah in de wacht te slepen. Zijn tegenkandidaat is Jenny Wilson van de Democraten. Het is al bijna vijftig jaar geleden dat de Democraten nog een senator naar Washington konden afvaardigden, de Republikeinen halen het in die staat normaal relatief gemakkelijk.

Meest gelezen