UGent onderzoekt of chocolade helpt tegen suikerziekte en zoekt daarvoor 70 proefpersonen

De Gentse Universiteit zoekt 70 proefpersonen die willen meewerken aan een onderzoek rond chocolade.

De universiteit onderzoekt momenteel een nieuw middel tegen diabetes of suikerziekte. Een stof die afkomstig is uit cacaobonen en ook in pure chocolade zit, zou daarbij kunnen helpen. Het gaat om zogenoemde flavanolen. Die zouden de soepelheid van de bloedvaten kunnen verbeteren. Bij diabetespatiënten zit er veel suiker in het bloed, en dat doet de bloedvaten verstijven. En daardoor verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, maar ook op oog- en nierproblemen. Als de flavanolen een positief effect hebben op de bloedvaten, zouden die complicaties verminderd of vermeden kunnen worden. Maar dat wil de universiteit nu uittesten.

Daarom zoekt de UGent 70 proefpersonen. Mannen en vrouwen tussen 18 en 85 jaar. Niet alleen mensen met diabetes, maar ook gezonde mensen en mensen die medicijnen nemen tegen een hoge bloeddruk. Interesse om mee te werken ? Mail naar anouk.tanghe@ugent.be

 

Meest gelezen