Videospeler inladen...

Joe Jackson, vader van Michael, is overleden

Joe Jackson, de vader van popster Michael Jackson is overleden. Dat melden Amerikaanse media en wordt op Twitter bevestigd door kleinzoon Taj Jackson. Joe Jackson was 89 jaar en leed al een tijd aan pancreaskanker. Vader Jackson speelde een belangrijke rol in de carrière van zijn kinderen, van wie Michael de bekendste was.

Het bericht circuleerde al even op Amerikaanse media, maar is nu ook bevestigd op Twitter door Taj Jackson. De kleinzoon van van Joe Jackson.

Joseph Walter, kortweg Joe, Jackson werd geboren op 26 juli 1928 in Fountain Hill in de Amerikaanse staat Arkansas. Met zijn echtgenote Katherine Scruse kreeg hij tien kinderen.

Hij startte met zijn broer Luther een muziekcarrière die echter niet voor hem bleek weggelegd. Maar Joe Jackson ontdekte dat enkele van zijn kinderen wel muzikaal talent hadden. Het luidde de geboorte in van de Jackson 5, bestaande uit zijn zonen Jackie, Tito, Jermaine, Marlon en Michael. Zelf was hij manager.

Lees verder onder de foto

AP1971

In 1969 kreeg de groep een contract bij het soullabel Motown, en startte de weg naar de roem. Joe Jackson lanceerde ook de solo-carrière van Michael,  ook wel de "King of Pop" genoemd, en zijn dochter Janet.

Lees verder onder de foto

AP1984

Joe Jackson was een strenge vader en werd gewelddadig tijdens repetities van de Jackson 5. Ondanks zijn gecompliceerde onderlinge relatie stond Joe zijn zoon Michael bij tijdens zijn geruchtmakend proces voor kindermisbruik, dat met een vrijspraak afliep. De beroemdste van de Jackson 5, Michael, overleed in 2009.

In 2016 begon Joe Jackson met gezondheidsproblemen te kampen. Deze maand belandde hij met terminale kanker in een ziekenhuis, waar hij vandaag overleden is.

Meest gelezen