Videospeler inladen...

Voorpagina De Telegraaf na aanslag: "Wij zwijgen nooit"

Een dag na de aanval tegen de Nederlandse krant De Telegraaf is de verontwaardiging nog erg groot. "Wij zwijgen nooit!", kopt de krant zelf. 

Vorige nacht reed een bestelwagen in op het gebouw van De Telegraaf in Nederland. De bestuurder stak daarna het voertuig in brand en vluchtte weg. Gewonden vielen er niet.

De editie van De Telegraaf vandaag spendeert 5 pagina's aan de aanslag. In het commentaarstuk van de hoofdredactie staat te lezen: "Het grove geweld moet kennelijk een boodschap zijn om ons te laten zwijgen. Dat gaat niet gebeuren". De brievenpagina's staan dan weer vol steunbetuigingen van lezers.

Het onderzoek naar de aanval tegen de krant loopt nog volop. De Telegraaf zelf ziet een mogelijk verband met artikelen over de "mocro-maffia", criminele bendes veelal met leden van Marokkaanse afkomst.

De Nederlandse politieke wereld reageerde gisteren verbolgen. "Een klap in het gezicht van de vrije pers", zei premier Mark Rutte. De Telegraaf looft die "terechte reactie", maar geeft ook kritiek op de politiek. "Ook de autoriteiten duwen de media - weliswaar op geheel andere wijze - in het defensief." De krant verwijst naar een recent afluisterschandaal en naar "druk van vele kanten op verschillende niveaus". 

telegraaf.nl

Meest gelezen