Primeur: Willy Sommers speelt op Pukkelpop

Laat de zon in je hart, ze schijnt toch voor iedereen! En dubbel zo hard op Pukkelpop. Niemand minder dan Willy Sommers zal er voor het eerst in zijn leven optreden, in een mooi gezelschap.

Willy Sommers staat er niet zomaar. Op zaterdag 18 augustus palmen Mauro Pawlowski & De Kempenzonen de Marquee in met klassiekers uit moderne tijden. De Kempenzonen? Dat zijn Daan Stuyven, Callboy Rick Verheye, Laura Groeseneken (Sennek) en dus ook Willy Sommers.

Willy Sommers was zelf verrast: "Mauro en Daan  belden me een paar maanden geleden om er eens over na te denken samen op te treden. Ik heb dat gedaan en beslist om het te doen."

Hits

Willy zal optreden met een orkest van 50 muzikanten. "In het verleden heb ik al wel opgetreden met grote bands", zegt Willy Sommers. "Ik sta al sinds mijn zestien op een podium, daardoor heb ik zelf nooit de kans gekregen om naar festivals te gaan. Het is dus de eerste keer dat ik op Pukkelpop aanwezig ben."

Willy kan uit een hele resem hits putten: "Ik heb heel wat hits die iedereen kan meezingen zoals 'Laat de zon in je hart', 'Als een leeuw in een kooi' en sowieso brengen we hits uit elkaars repertoire."

 

Meest gelezen