Trouwen in Zele? Eerst doorgeven of het met of zonder trouwstoet is

Wie trouwt in Zele, zal nu vooraf een formulier moeten invullen waarop men aangeeft of men van plan is een trouwstoet te organiseren of niet. De gemeente wil zo actie ondernemen nadat er in het verleden al problemen waren geweest met trouwstoeten. 

Zo'n formulier maakt het voor de politie gemakkelijker om in te grijpen als het nodig is. Op het formulier moeten de trouwers de nodige gegevens invullen, zoals bijvoorbeeld het parcours van de trouwstoet. Die gegevens worden dan doorgestuurd naar de politie. En zo is de politie op voorhand op de hoogte van de trouwstoeten. "Want dat is vaak het probleem", zegt burgemeester Patrick Poppe. "Soms weet de politie niet dat er trouwstoeten zijn. En dan zijn ze soms te laat op de juiste plek en op het juiste moment." 

Meest gelezen