8 jaar cel voor drietal dat taxichauffeur beroofde en in elkaar sloeg

In Brussel zijn drie jongeren veroordeeld tot acht jaar cel, omdat ze twee jaar geleden een Limburgse taxichauffeur hadden beroofd en in elkaar geslagen. De taxichauffeur was meer dan vier maanden arbeidsongeschikt. 

Eén onder hen had 's nachts een taxi opgeroepen vanuit Bilzen naar Brussel. In Brussel stonden twee anderen hen op te wachen. Met drieën hebben ze de taxichauffeur toen zwaar toegetakeld en beroofd. 

De taxichauffeur was meer dan vier maanden arbeidsongeschikt en was zo zwaar toegetakeld dat artsen 40 metalen plaatjes en 140 schroeven nodig hadden om alle breuken in zijn gezicht te helen.

Slechts één van de drie verdachten kwam opdagen en beweerde dat hij het slachtoffer met geen vinger had aangeraakt. De rechtbank hechtte aan zijn verklaring geen enkel geloof. De rechtbank beval ook de onmiddellijke aanhouding van de twee verdachten die niet kwamen opdagen.

Meest gelezen