Yorick Jansens

Arbeider omgekomen bij ongeval met kraan in Waaslandhaven

In de Waaslandhaven op het grondgebied van het Oost-Vlaamse Beveren is woensdag een arbeider om het leven gekomen bij een ongeval met een kraan. Dat zeggen de hulpdiensten. Een andere persoon raakte zwaargewond maar verkeert niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde op de containerterminal van DP World Antwerp aan het Deurganckdok in de Waaslandhaven. De omstandigheden worden nog onderzocht, maar het ging om een ongeval met een kraan. Een arbeider kwam om het leven en een andere werknemer raakte zwaargewond. Er is een wetsdokter aangesteld en een technisch expert moet de omstandigheden onderzoeken.

De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen, de Medische hulpverlening voor havenarbeiders en de politie waren ter plaatse. Volgens de eerste vaststellingen zou het gaan om een tragisch ongeval. De operaties op de terminal werden stilgelegd tot het eind van de shift om 22 uur.

Meest gelezen