De uittocht voor de zomervakantie is begonnen: lange files op de weg

Het warm weer, werkzaamheden en de uittocht voor de zomervakantie veroorzaken lange files op de weg. Vooral rond Brussel en Antwerpen is het lang aanschuiven.

In en rond Brussel is het al de hele dag erg druk. Door de voorbereiende werken voor de renovatie van de Leopold II-tunnel stremt het verkeer dat van West- en Oost-Vlaanderen komt. Aan de andere kant van de stad is door de Europese top maar 1 van de 3 Reyerstunnels open, wat ook daar tot permanente files leidt. Daardoor zat rond 18 uur het verkeer in de buurt van het Meiserplein in beide richtingen muurvast. De politie heeft patrouilles ter plaatse gestuurd om het verkeer in goede banen te leiden.

Rond 17.30 uur stond er meer dan 320 kilometer file op de weg.  Tegen 19 uur waren die verminderd tot 200 kilometer. Ook op de toegangswegen naar Antwerpen is het lang aanschuiven. In de Craeybeckstunnel is een ongeval gebeurd waardoor twee rijstroken versperd zijn. In de Kennedytunnel was de linkerrijstrook een tijd lang versperd door een defecte wagen. Door een ongeval in Antwerpen-Zuid is ook daar een rijstrook buiten gebruik.

Meest gelezen