copyright Irish Times

Er komen nog 35 platen van Prince op de markt

Muzieklabel Sony Music gaat het grootste deel van het werk van Prince opnieuw uitbrengen. De zanger overleed in april 2016. Sinds die dag hebben zijn familieleden onderhandeld met 3 grote labels. En met resultaat en goed nieuws voor de fans. 

De broers en zussen van Prince hebben naast Sony ook gepraat met Universal en Warner. Volgens het contract komen eerst 19 platen op de markt die Prince maakte tussen 1995 en 2010. Prince had toen gebroken met Warner en gaf zijn muziek onafhankelijk uit. Hij zei dat Warner hem als een slaaf behandelde. Maar op het einde van zijn leven had hij vrede gesloten met Warner.

Over 3 jaar krijgt Sony ook de rechten op ouder werk, onder meer "Controversy", "1999", en "Around the world in a day". "Purple rain" zit niet in de overeenkomst. Vorig jaar beweerde Universal dat het de rechten had op onuitgegeven werk van Prince. Maar het gerecht verklaarde dat nietig.  

Meest gelezen