Gallowayrunderen zijn weer thuis, maar voor hoelang?

De 17 Gallowayrunderen die begin deze week ontsnapt waren uit een natuurgebied tussen Elen en Rotem zijn sinds donderdagmiddag weer thuis. Ze zijn uit eigen beweging naar hun natuurgebied teruggekeerd. Maar voor hoelang?

De 17 dieren waren door de omheining van het natuurgebied gebroken. Gingen ze op zoek naar water of zijn ze opgeschrikt door een loslopende hond, dat is nog niet duidelijk voor de medewerkers van Natuurpunt die het gebied beheren. De dieren waren gisteren al een keer opnieuw samengedreven op een privéterrein maar ook daar waren ze opnieuw vertrokken.

De voorbije nacht brachten ze door in de buurt van een landbouwbedrijf in Heppeneert. Vanmorgen zijn ze dan in een maisveld gedoken, hebben zich daar te goed gedaan aan planten en zijn dan teruggekeerd naar de vijf runderen die het natuurgebied waren gebleven. 

Nieuwe ontsnappingen ?

Jemp Peeters van Natuurpunt vreest dat er nog meer uitbraakpogingen zullen volgen. "De dieren hebben de omgeving nu verkend. Ze weten dat er heel wat lekkers te vinden is, dus de kans bestaat dat ze opnieuw op verkenning zullen gaan. Een prikkeldraad houdt deze dieren niet tegen".

Intussen zijn medewerkers van Natuurpunt wel begonnen met de omheining te herstellen. Afwachten maar of dat helpt. 

Meest gelezen