Geens treedt op als voetbalcoach in filmpje: "Ik wil gokreclame tijdens liveverslaggeving verbieden"

In een filmpje op YouTube treedt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op als een "voetbalcoach" om te wijzen op de gevaren van gokken. Hij maakt ook duidelijk dat hij als minister geen gokreclame meer wil tijdens liveverslaggeving van sportwedstrijden.

De minister werkt aan een nieuwe kansspelwet om spelers te beschermen tegen gokken en minderjarigen of kwetsbare groepen te beschermen tegen gokreclame. 

In de YouTube-video zegt Geens al dat hij geen gokreclame wil 15 minuten voor en na programma's die gericht zijn op kinderen en minderjarigen. Verder wil hij ook geen gokreclame op sportuitrusting en materiaal van voetbalploegen van minderjarigen. "Want voetbal moet plezant blijven voor iedereen", besluit Geens.

SP.A en Groen willen verbod op gokreclame op radio en tv

De Vlaamse oppositiepartijen SP.A en Groen vinden dat ook de Vlaamse regering kan ingrijpen. "We hebben een minister van Media, verantwoordelijk voor onder meer de openbare omroep, en we hebben een Vlaams Mediadecreet."

"Wij vragen om dat decreet aan te passen en scherpere regels in op te nemen zodat reclame voor sportweddenschappen verboden wordt. Om te beginnen op de openbare omroep, maar zeker ook te onderzoeken voor de commerciële zenders", zegt Groen-parlementslid  Imade Annouri.

Meest gelezen