Gentse politie gaat bodycams gebruiken

In Gent zal de politie binnenkort met camera's op pad gaan, meer specifiek met bodycams. Dat zijn camera's die op de borst van de agenten zijn vastgemaakt en dus elke interventie kunnen filmen.

Gent is een van de weinige steden waar niet overal veiligheidscamera's op straat hangen, maar de politie zal binnenkort wel met camera's op pad gaan. Zulke bodycamera's hebben een ontradend effect, vertelt burgemeester Daniël Termont (SP.A).

"We hebben gezien in andere steden dat wanneer de politie bijvoorbeeld agressieve mensen aanspreekt en zegt dat ze gefilmd worden, dat mensen dan veel kalmer zijn. En dat er ook minder gekwetste politie-agenten zijn en minder agressie." Een eerste test vindt plaats op het evenement Zomernacht en tijdens de Gentse feesten. De politie heeft 5 bodycams aangekocht.

Meest gelezen