Homans ontving klacht over druggebruik van Lommelse schepen die betrokken zou zijn bij plofkraak

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) ontving in februari een klacht van een burger over de Lommelse schepen Anick Berghmans (SP.A), de vrouw die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij plofkraken op bankkantoren. In de klacht die bij Homans terecht kwam meldde een inwoner van Lommel dat Berghmans drugs gebruikte en werd de vraag gesteld of de schepen in dat geval wel nog kon functioneren. Homans stuurde de klacht door naar het parket. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd aan onze redactie. 

De Lommelse schepen Anick Berghmans (SP.A) werd gisteren officieel in verdenking gesteld van betrokkenheid bij een plofkraak in haar gemeente. Ze werd opgepakt en later op de dag weer vrijgelaten.

In februari dit jaar is over de vrouw een klacht binnengelopen bij Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) over Berghmans. Waarover de klacht gaat wil het kabinet Homans niet vertellen. Volgens Het Nieuwsblad werd de schepen in verband gebracht met druggerelateerde feiten, dat wordt ook bevestigd aan onze redactie. Een inwoner van Lommel vroeg zich af of de schepen wel kon functioneren.

De klacht werd in alle geval ernstig genoeg geacht om door te spelen aan het parket, dat nu een onderzoek voert. Bij het parket willen ze voorlopig geen commentaar geven.

Meest gelezen