Videospeler inladen...

Voorbereidende werken Leopold II-tunnel in Brussel zorgden voor zware verkeershinder 

Door voorbereidende werken voor de renovatie van de Leopold II-tunnel in Brussel, was het deze morgen bijzonder druk vanuit Gent vanop de E40 richting Koekelberg. Om negen uur was het nog altijd anderhalf uur aanschuiven tussen Aalst en Groot-Bijgaarden. Ook op de gewestwegen vanuit het Pajottenland was het veel drukker dan gewoonlijk. 

Vanaf zaterdagavond om 22 uur gaat de Leopold II-tunnel in Brussel twee maanden volledig dicht voor een grondige renovatie.  Pas op 1 september gaat de tunnel opnieuw open. 

"De tunnel is volledig einde leven, alles is versleten", zegt Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).  "Omwille van veiligheidsredenen moeten we alles opnieuw doen. De verlichting en de ventilatie wordt vernieuwd, asbest wordt verwijderd, en er worden ook bijkomende nooduitgangen gegraven." 

Mertens: "Smet roept op om met openbaar vervoer te komen"

Videospeler inladen...

Meest gelezen