Ook Nederland opnieuw opgeschrikt door plofkraken

In Nederland zijn vannacht twee plofkraken gepleegd op geldautomaten, één in Lunteren, in de provincie Gelderland en één in Enkhuizen, in de provincie Noord-Holland. Van de daders is voorlopig geen spoor. 

Het doelwit van de dieven in Lunteren was een bankautomaat van de Rabobank. In Enkhuizen werd een geldautomaat van ABN Amro geviseerd. 

Het is nog niet duidelijk of er bij de plofkraken geld is buitgemaakt. Ook de daders zijn spoorloos. Volgens ooggetuigen zouden die telkens met een scooter gevlucht zijn. De Nederlandse politie zette een tijdlang een helikopter in om hen op te sporen.

In Nederland worden regelmatig plofkraken gepleegd. De voorbije maand was dat ook in ons land het geval. De politie denkt dat een aantal van de diefstallen die in België gepleegd zijn, het werk zijn van een Nederlandse bende.     

Meest gelezen