Videospeler inladen...

Peeters: "Als er geen oplossing komt voor Arco is dat omdat Bart De Wever het niet wil"

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) gelooft niet dat er juridische of financiële problemen zijn in de zoektocht naar een oplossing voor Arco-gedupeerden. "Het is een kwestie van politieke wil en moed, meer dan een juridische of financiële kwestie", zegt Peeters in "Villa Politica". Bart De Wever (N-VA) en Gwendolyn Rutten (Open VLD) verklaarden vorige week dat het weinig waarschijnlijk is dat er een oplossing komt in het Arco-dossier.

Tijdens het voorzittersdebat in "De zevende dag" verklaarde Bart De Wever (N-VA) over Arco dat "men vroeg of laat zal moeten toegeven dat het geld gewoon weg is". De Wever zegt dat zijn partij een oplossing mee zal goedkeuren, maar vreest dat er geen oplossing gevonden kan worden die juridisch waterdicht is. Hij werd daarin bijgetreden door Gwendolyn Rutten van Open VLD.

"Ik betreur deze uitspraken", reageert CD&V-vicepremier Kris Peeters. "Arco staat in het regeerakkoord. Als het er nu niet komt is dat omdat Bart De Wever het niet wil."

De regering wil de bank Belfius privatiseren en naar de beurs brengen. "Daar kan een extra dividend gerealiseerd worden", aldus Peeters. Dat geld zou dan gebruikt kunnen worden voor de Arco-gedupeerden. "Ik geloof dat dit juridisch overeind blijft."

"Een oplossing zoeken voor Arco staat in het regeerakkoord en het regeerakkoord moet uitgevoerd worden." Toch dringt de tijd, want in mei volgend jaar zijn er opnieuw parlementsverkiezingen. Toch heeft Peeters er naar eigen zeggen vertrouwen in. "Een voetbalmatch kan ook gewonnen worden in de verlengingen", klinkt het.

Arco?

Arco was een coöperatieve binnen de Christelijke arbeidersbeweging (beweging.net) met 800.000 aandeelhouders. Arco had veel geld geïnvesteerd in Dexia-bank, maar die bank kwam in financiële problemen en moest door de overheid gered worden van het faillissement. Arco ging uiteindelijk failliet waardoor de 800.000 Belgen hun geld kwijt waren. De regering beloofde in het regeerakkoord om voor hen een oplossing te zoeken maar die is er nog niet.

Meest gelezen