Tvelootje in Kortrijk leent kinderfietsen uit op de groei

Veel geld betalen voor een kinderfietsje waar je zoon of dochter na een jaar is uitgegroeid, het is een beetje zonde van het geld. Maar in Kortrijk is daar een oplossing voor: een uitleendienst voor kinderfietsen.

In Kortrijk is Tvelootje voorgesteld, een uitleendienst voor kinderfietsen. Tvelootje werkt met abonnementen. Die kosten veertig euro per jaar voor een gewone fiets en twintig euro voor een loopfietsje, mensen met geldproblemen betalen zelfs maar de helft. Wanneer een kind te groot geworden is voor z'n fiets kan het die inruilen voor een andere die beter past.

Ruilen en delen

Voorlopig zijn er 150 fietsen om uit te lenen, maar als de dienst succes heeft komen er nog fietsen bij. Tvelootje is ondergebracht in de Deelfabriek in de Damastweverstraat. Daar zitten verschillende organisaties samen bij wie je terecht kan om spullen te ruilen of te delen.

Meest gelezen