Yorick Jansens

Wetenschappers van KU Leuven openen geogarden

Wetenschappers van KU Leuven hebben woensdag hun geogarden officieel geopend. Een stukje braakliggende grond naast hun instituut in Leuven hebben ze omgetoverd tot een tuin met eetbare bloemen en planten.

Geowetenschappers van KU Leuven hebben sinds maart een stukje land naast het Geo-instituut in Heverlee bij Leuven ingepalmd. In een kleine oase van rust kunnen de onderzoekers van het departement aard- en omgevingswetenschappen tuinieren naast hun kantoor. De tuin fungeert ook als ontmoetingsplaats.

De omheinde tuin heeft verschillende groenten- en kruidenbedden. Voorts zijn er fruitbomen, bessenstruiken, een bonentipi, zitbanken en een terras met houten tuintafels. Elke onderzoeksafdeling van het departement duidt iemand aan die de planten water geeft. Elke vrijdag na het werk wordt verzamelen geblazen om samen te tuinieren. Ook studenten kunnen aansluiten bij het initiatief.

De geogarden is het decor voor lunchpauzes, vergaderingen en recepties. "We wilden zelf het heft in handen nemen om van onze campus een betere leef- en werkplek te maken. We hopen dat ons initiatief navolging krijgt. We willen andere groepen en departementen van de universiteit daar zeker bij helpen", zeggen de initiatiefnemers Constanza Parra en Anton Van Rompaey.

Meest gelezen