Zeker 15 doden bij zware brand op markt in Keniaanse hoofdstad

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn zeker 15 doden gevallen bij een zware brand op een markt. Er vielen ook tientallen gewonden. 

De brand brak gisteravond uit op de Gikomba-markt, een van de grootste openluchtmarkten in Oost-Afrika, waar vooral tweedehandskleren worden verwacht. In de loop van de nacht wakkerde het vuur nog aan en verspreidde het zich verder naar omliggende gebouwen.

Het vuur is intussen bedwongen, hulpdiensten zoeken nog naar slachtoffers in het puin. De balans staat voorlopig op 15 dodelijke slachtoffers, zeker 70 anderen liepen brandwonden op of werden bevangen door de rook. De materiële schade is ook erg groot.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Gikomba werd de afgelopen jaren al vaker getroffen door zware branden. 

Meest gelezen