Videospeler inladen...

Allemaal Amerikaan: oog in oog met Patrick van Rosendaal

Elke week laat onze Amerikacorrespondent Björn Soenens een gewone Amerikaan aan het woord. Dit is het verhaal van Patrick van Rosendaal, 42 jaar, uit Queens, New York.

Meet Patrick van Rosendaal. 42 jaar, uit Queens, New York. Amerikaans staatsburger sinds 2015. Ooit Belg uit Edegem bij Antwerpen. Hij woont en werkt in New York als stadsgids. Hij leidt er Vlamingen en Nederlanders rond met zijn gidsbedrijf BENY.  Zijn zaak bloeit.

Patrick kwam tien jaar geleden naar de VS, gooide zijn loopbaan in de financiële wereld overboord, ging als ober werken en begon - als in een echte Amerikaanse Droom - na enkele jaren zijn eigen bedrijf.

Zijn dochter Marie is drie en Amerikaans staatsburger. Patrick is een eeuwige Amerikaanse optimist, een ondernemer, een initiatiefnemer. Toch ziet hij ook de schaduwkanten van de VS: de bijna onbetaalbare huurprijzen, de bijna niet te veroorloven ziektezorg, de dictatuur van de dollar.

Hij houdt van de opwinding en het bruisen van zijn stad New York, maar sluit niet de ogen voor de donkere kant van de Amerikaanse droom. Life can be tough in America! Oog in oog met Patrick van Rosendaal.

Wil je meer weten over zijn New York, surf dan naar beny.be (Belgians in New York)

Allemaal Amerikaan

VS-correspondent Björn Soenens reist op zijn reportagereizen kriskras door Amerika en komt veel gewone Amerikanen tegen. Ieder heeft zijn verhaal en onze man tekent die graag op. In de loop der weken en maanden zullen de korte videoverhalen van al die Amerikanen een soort staalkaart vormen van de Verenigde Staten, een doorsnee van de diversiteit. Een soort State of the Union.

Hoe staat het land ervoor? Wat denken de gewone Amerikanen zelf? Waar dromen Amerikanen van? Wat hopen ze? Waar zijn ze bang voor? Hoe kijken ze naar hun eigen leven? In korte videogetuigenissen vertellen ordinary Americans – terwijl ze recht in de camera kijken - wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en wat ze verwachten van hun leven.

Meest gelezen