Boete voor uitbater asbeststort in Sint-Niklaas

Het bedrijf SVK, dat het asbeststort in Sint-Niklaas uitbaatte, is veroordeeld omdat het z'n werknemers blootstelde aan asbest. Zowel het bedrijf, als de zaakvoerder, zijn veroordeeld en moeten elk een boete van 8.000 euro betalen.

Volgens de rechter was SVK onzorgvuldig in het uitbaten van het stort, hield het bedrijf geen rekening met de risico's van asbest en hield het zich niet aan de regels die er bestaan voor de arbeiders in het behandelen van asbest.

Het buurtactiecomité dat al anderhalf jaar protesteert tegen het asbeststort reageert tevreden. Onlangs werd de vergunning voor het asbeststort ingetrokken en liet de uitbater weten ook te stoppen met het storten van gewoon niet-asbesthoudend afval. Het ziet er dus naar uit dat de stortplaats helemaal stil komt te liggen.

Meest gelezen